Agro Innovatie Event 2023

Agro Innovatie Event 2023

Ondernemerskracht en vernieuwing in de landbouw. Dat is waar het Agro Innovatie Event 2023, editie Achterhoek & Liemers, voor staat! Ondernemers uit deze regio laten zien hoe hun goede ideeën ontkiemen tot innovaties en toekomstbestendige bedrijfsmodellen. Naast een inspirerend programma biedt de avond volop de gelegenheid om collega-ondernemers te ontmoeten en eigen ideeën voor de sector te delen. Je gaat gegarandeerd met nieuwe ideeën en nieuwe contacten naar huis

Programma

19.30 uur – Inloop
20.00 uur – Start programma en opening
20.05 uur – Ondernemers aan het woord, 10 minutensessies

KalverEnWeij: goed voor dier en boer
Melkveehouder Hans Reinders uit Angerlo wil het welzijnsconcept KalverEnWeij verder uitrollen. Studenten van HAS Green Academy doen hiervoor onderzoek naar dierenwelzijn en diergezondheid. Samen vertellen ze over de eerste resultaten en de toekomst.

Biobased bouwen: toekomst voor de Achterhoek?
Agrarisch ondernemer Henk Harbers uit Beltrum vertelt wat de teelt van vezelhennep oplevert voor zijn portemonnee én de bodem. Bouwkundige Peter Davids gaat in op de toepassing van biobased materialen voor de bouw en de huidige kansen in de markt.

Zonvarken: opschaling naar de toekomst
Rob Nieuwenhuis van Zonvarken uit De Heurne werkt samen met Rob van Eijck van het Nationaal Groenfonds aan de opschaling van dit unieke concept. Ze vertellen over de kansen en uitdagingen die ze tegenkomen in de praktijk.

21.00 uur – Inspiratie op het innovatieplein
Op het innovatieplein bruist het van nieuwe ideeën en ondernemerskracht. Meer dan vijftien inspirerende ondernemers en organisaties delen hun nieuwe ideeën en vragen. Van de productie van meelwormen tot de alpaca’s van het Land van Kempers en van biogas tot koolstofopslag in de bodem. Ga met elkaar in gesprek en laat je inspireren door de doeners uit onze eigen regio. Voor het volledige overzicht van het Innovatieplein klik hier.

22.15 uur – Afsluiting

Details

Datum: woensdagavond 29 november
Tijd: 19.30 – 22.15 uur
Locatie: Waterschap Rijn en IJssel, Liemersweg 2, Doetinchem

< Terug naar alle evenementen